Worki cukiernicze

e6dd31d6e89625fa621fbda45bc7d79924df9f3cKategoria, zwana wyrobami cukierniczymi, obejmuje wszelkie słodkie wyroby, takie jak: czekolada, cukierki, żelki oraz gumy. Fizycznie cukierki charakteryzują się znaczną ilością cukru lub zamienników cukru. W przeciwieństwie do słodkich wypieków podawanych na deser na koniec posiłku, cukierki często spożywa się między posiłkami.

Worki cukiernicze

Cukierek wytwarza się przez rozpuszczenie cukru w ​​wodzie lub mleku z wytworzeniem syropu, który gotuje się, aż osiągnie pożądane stężenie lub zacznie karmelizować. Cukierki są dostępne w szerokiej gamie tekstur, od miękkich po twarde oraz kruche. Ostateczna konsystencja cukierków zależy przede wszystkim od stężenia cukru. Podczas podgrzewania syropu gotuje się, woda odparowuje, stężenie cukru wzrasta, a temperatura wrzenia rośnie.

Akcesoria cukiernicze – gdzie kupić?

Dana temperatura odpowiada konkretnemu stężeniu cukru. Są to tak zwane etapy cukru. Zasadniczo wyższe temperatury i większe stężenia cukru powodują, że cukierki są twarde. Podczas produkcji wyrobów cukierniczych bardzo często stosuje się worki cukiernicze z sklep technica. Można je zakupić w wielu miejscach, takich jak na przykład:
– sklepy spożywcze
– cukiernie
– sklepy z akcesoriami kuchennymi.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przybory. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.